Fotbolls EM, därför åkte Sverige ut

Det är två år sedan det senast hände: När Martin Jakobson vann poker-VM. Minns ni? Succén var ett faktum och han gick hem med hela 47 miljoner kronor samt en av de bästa titlar en pokerspelare kan ha. Dessutom blev han en rikskändis här i Sverige, eftersom vi svenskar självklart blivit glada över att äntligen få vinna någonting. För det är ju inte så ofta det går bra för oss i VM och EM, kolla bara senast när vi med Zlatan i fronten snabbt blev utspelade från EM. Vad är det fotbolls-sverige gör fel i jämförelse med poker-sverige? En idé, pressen på fotbollslandslaget är för stort. 

När det blev klart att Sverige faktiskt skulle få vara med och spela i fotbolls-EM 2016 efter en spännande match som självklart avgjordes av vår stjärnspelare Zlatan Ibrahimovic brann hela Sverige. Glädjen var överallt och det var det enda man pratade om. När det sedan var dags för EM att sätta igång var det få som valde bort att se på matchen. Man samlades både på plats i Frankrike för att se laget spela och framför tv-apparaterna hemma i stugorna. Besvikelsen var tydlig gång på gång, förlust efter förlust – svenskarna led. Tänk om vi inte haft så höga förväntningar på laget? Hade det gått bättre då? Kanske. När Martin Jakobson vann poker-EM var det få som ens visste att han var med och tävlade. Han kunde i lugn och ro fokusera på sitt spelande utan att känna de förväntansfulla blickarna från det svenska folket. Det kan i ett så spännande spel där nerverna kan avgöra om en vinner eller förlorar, helt klart vara avgörande.

Så vinner vi VM

Tipset för nästa stora världsturnering? Spela den utan att berätta för svenskarna. Lura svenska poker spel kort slängsfolket att Sverige inte går vidare och låt de spela ifred. Pressen kommer släppa, svenskarna kommer att vinna. Eller så är det bara någonting en intalar sig, just för att man inte vill inse att det svenska fotbollslaget helt enkelt är dåliga. Nä, ett bättre tips: håll ögonen på nästa Poker-VM istället.